top 5 vakantieparken Gelderland.jpg Door redactie op 15-03-2024

5 van de beste vakantieparken in Gelderland

Gelderland, de grootste provincie van Nederland, met als hoofdstad Arnhem, staat bekend om zijn diverse landschappen, historische bezienswaardigheden en bruisende steden. Een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie, waarbij de keuze voor een vakantiepark de ervaring nog specialer maakt. In dit uitgebreide artikel nemen we je mee op een reis langs vijf van de mooiste en beste vakantieparken in Gelderland, elk met zijn eigen unieke charme en voorzieningen.

Accommodatie op EuroParcs De Hooge Veluwe

1. EuroParcs De Hooge Veluwe

Locatie: Arnhem

EuroParcs De Hooge Veluwe, gelegen in de hoofdstad van Gelderland, Arnhem, biedt een luxueuze en natuurlijke vakantie-ervaring. Dit vakantiepark staat bekend om:

  • Luxe vakantiewoningen: Of je nu kiest voor een knusse bungalow of een ruime villa, comfort staat voorop in de stijlvol ingerichte accommodaties op De Hooge Veluwe.
  • Subtropisch zwemparadijs: Gasten kunnen genieten van het subtropische zwemparadijs met glijbanen en bubbelbaden, waardoor een wateravontuur voor jong en oud gegarandeerd is.
  • Diverse recreatie mogelijkheden: Van sportvelden tot speeltuinen, er is voor ieder wat wils. Het park organiseert ook tal van activiteiten voor het hele gezin.

Een verblijf op De Hooge Veluwe is een perfecte combinatie van luxe accommodaties en een overvloed aan recreatieve mogelijkheden, allemaal te midden van de prachtige Veluwse natuur.

2. Vakantiepark Coldenhove

Locatie: Eerbeek

Vakantiepark Coldenhove in het charmante Eerbeek biedt een oase van rust en natuur. Ontdek waarom dit vakantiepark speciaal is:

  • Omringd door natuur: Coldenhove ligt te midden van een natuurgebied, waardoor het een paradijs is voor wandel- en fietsliefhebbers. Verken de prachtige bossen en vennen in de directe omgeving.
  • Wellnessfaciliteiten: Na een dag in de buitenlucht kun je ontspannen in de wellnessfaciliteiten van het park, inclusief sauna's, stoombaden en ontspanningsruimtes.
  • Comfortabele cottages: De vakantiehuisjes zijn comfortabel en modern ingericht, en sommige bieden zelfs een privésauna voor extra luxe.

Coldenhove is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een vredige omgeving te midden van de natuur, met het comfort van moderne faciliteiten.

Accommodatie op Vakantiepark Landal Rabbit Hill

3. Vakantiepark Rabbit Hill

Locatie: Nieuw-Milligen

Vakantiepark Rabbit Hill in Nieuw-Milligen biedt een unieke ervaring te midden van de Gelderse natuur. Ontdek wat dit vakantiepark zo bijzonder maakt:

  • Comfortabele accommodaties: De vakantiewoningen op Rabbit Hill zijn niet alleen comfortabel maar ook modern ingericht, waardoor gasten zich direct thuis voelen.
  • Natuurlijke pracht: Gelegen in een bosrijke omgeving, biedt Rabbit Hill de ideale setting voor natuurliefhebbers. Verken de omgeving te voet of per fiets.
  • Recreatieve activiteiten: Naast de natuurlijke pracht organiseert het park tal van recreatieve activiteiten, geschikt voor alle leeftijden.

Rabbit Hill belooft een vakantie vol ontspanning en activiteiten, omgeven door de serene schoonheid van de Gelderse bossen.

Speeltuin op Vakantiepark Landal Miggelenberg

4. Vakantiepark Miggelenberg

Locatie: Hoenderloo

Vakantiepark Miggelenberg in Hoenderloo staat bekend om zijn luxe vakantiewoningen en de prachtige omgeving van de Veluwe. Ontdek wat dit vakantiepark zo speciaal maakt:

  • Luxe vakantiewoningen: De accommodaties op Miggelenberg zijn modern en luxe ingericht, waardoor gasten kunnen genieten van een comfortabel verblijf te midden van de natuur.
  • Natuurlijke diversiteit: Verken de diversiteit van de Veluwse natuur door wandelingen en geniet van de rust en sereniteit die het park omringt.
  • Recreatie in stijl: Naast de natuur biedt het park diverse recreatieve voorzieningen, waardoor gasten zich geen moment hoeven te vervelen.

Miggelenberg is de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar luxe, natuur en een scala aan recreatieve mogelijkheden.

5. EuroParcs Marina Strandbad

Locatie: Olburgen

EuroParcs Marina Strandbad in Olburgen biedt een unieke ervaring aan het water. Ontdek waarom dit vakantiepark zo uniek is:

  • Wateractiviteiten: Het park heeft prachtige wateractiviteiten, waardoor het een ideale bestemming is voor liefhebbers van watersport en ontspanning aan het meer.
  • Idyllische omgeving: Marina Strandbad is omgeven door een idyllische omgeving, waardoor gasten kunnen genieten van rust en sereniteit aan het water.
  • Moderne voorzieningen: Naast wateractiviteiten biedt het park moderne voorzieningen en comfortabele

Welke activiteiten of bezichtigingen in Gelderland moet jij zien?

Buiten de vakantieparken heeft Gelderland een ruim aanbod aan populaire activiteiten en bezienswaardigheden die je vakantie nog rijker maken. Verken de historische stad Arnhem, waar het indrukwekkende Nederlands Openluchtmuseum en het Kröller-Müller Museum je onderdompelen in de Nederlandse cultuur en kunst.

Voor de avontuurlijke zielen zijn de uitgestrekte bossen van de Veluwe perfect voor wandel- en fietstochten, terwijl het Nationaal Park De Hoge Veluwe een unieke ervaring biedt met zijn kunstcollectie en wilde dieren. Breng een bezoek aan het middeleeuwse kasteel Doorwerth of geniet van de gezelligheid in steden als Nijmegen en Zutphen, waar charmante straatjes, historische gebouwen en lokale markten wachten om ontdekt te worden. Gelderland verwelkomt elke reiziger met open armen, en de verscheidenheid aan activiteiten maakt het de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Plan je reis en ontdek de vele facetten van deze prachtige provincie.