vakantieparken in Nederland met indoor speeltuin.jpg Door redactie op 23-04-2024

5 leukste vakantieparken in Nederland met een indoor speeltuin - Top keuzes voor familiepret!

Ben je op zoek naar een vakantie vol plezier, ongeacht het weer? Nederland biedt een scala aan vakantieparken die de perfecte mix zijn van comfort en vermaak, met het gemak van een indoor speeltuin zodat je kids altijd iets leuks te doen hebben. Of het nu regent of de zon schijnt, deze speelparadijzen beloven onvergetelijke ervaringen voor de hele familie.

Met de keuze uit vakantieparken door heel Nederland, is er altijd wel een park in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Stel je voor: je ontwaakt in een knusse bungalow omringd door natuur, terwijl je kinderen zich al vroeg verheugen op een dag vol klimmen, glijden en ontdekken in een gigantische indoor speeltuin. En wat is er nou fijner dan na een dag boordevol avontuur neer te ploffen in je eigen vakantiehuisje?

In deze parken word je ondergedompeld in gastvrijheid en is er voor elke leeftijd wat wils. Van golvende wildwaterbanen tot zinderende ziplines, de faciliteiten laten niets te wensen over. Hier volgt een blik op de vijf leukste vakantieparken in Nederland die je gegarandeerd voorzien van een speelse ontsnapping aan de dagelijkse sleur.

Top 5 Leukste vakantieparken met een indoor speeltuin

Zoek je naar de perfecte plek voor een weekendje of weekje weg met de familie? Hieronder lees je onze top 5 vakantieparken met een indoor speeltuin die uren speelplezier biedt voor de kinderen.

jungle dome op het Center Parcs Heijderbos

Center parcs het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos staat bekend om de Jungle Dome, een gigantische indoor jungle met diverse tropische diersoorten. Je kunt klimmen en klauteren over touwbruggen en langs watervalletjes. Je waant je in de Jungle Dome een echte ontdekkingsreiziger.

Daarnaast beschikt het Heijderbos over nog veel meer unieke attracties. Zo kun je genieten van de snelste wildwaterbaan van Nederland, kun je snorkelen tussen de tropische vissen of duiklessen nemen. Ook is er de mogelijkheid tot sportieve activiteiten zoals paardrijden, tennissen, voetballen en badmintonnen.

Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill, gelegen in Gelderland dicht bij het Veluwse natuurgebied Kootwijkerzand, biedt naast een uitgebreid indoor speelparadijs ook een overdekt zwembad en openluchtzwembad voor het hele gezin

Rabbit Hill is een goede uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in de omgeving. Ga fietsen, wandelen of mountainbiken. Je kunt het Nationaal Park Hoge Veluwe bezoeken, het Kröller-Müller Museum of ga gezellig een dagje naar de Koningin Juliana Toren of Dolfinarium in Harderwijk.

De indoor speeltuin van Center Parcs de Eeemhof

Center Parcs De Eemhof

Voor waterratten is Center Parcs De Eemhof een paradijs met een van de langste wildwaterbanen en een Aqua Mundo met vijf spectaculaire glijbanen, inclusief de Water Playhouse en een snorkelbad.

Vakantiepark TerSpegelt

Op Vakantiepark TerSpegelt kun je genieten van quality time met het gezin dankzij het uitgebreide aanbod van activiteiten en het indoor speelparadijs, perfect voor een dagje uit zonder zorgen over het weer.

Het park is nationaal, maar ook internationaal bekend door het immense overdekte zwembad in combinatie met het Sterrenstrand. Dit is een supergaaf indoor water en speelparadijs. Buiten is ook een mooie zwemplas met zandstrand aanwezig waar je bijvoorbeeld met een band achter de boot los kan gaan.

Giga Konijnenhol indoorspeeltuin op vakantiepark Beerze Bulten

Vakantiepark Beerze Bulten

Vakantiepark Beerze Bulten, in Overijssel, is een echte topper met een uitgestrekt indoor speelparadijs waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven, terwijl jij even lekker ontspant.

Het park beschikt over diverse soorten lodges, chalets en bungalows. Allemaal voorzien van luxe voorzieningen zodat een comfortabele vakantie gegarandeerd is. De accomodaties zijn omringt door groen zodat je op en top van het buitenleven kunt genieten.

Kiezen van het perfecte vakantiepark

Als je op zoek bent naar 't gaafste vakantiepark met een indoor speeltuin? Hierboven heb je een goed overzicht van onze keuzes. Belangrijk is ook de ligging, wat voor soort huisje je wilt en natuurlijk het totale kostenplaatje.

Locatie en bereikbaarheid

Check of het park makkelijk te bereiken is met de auto of openbaar vervoer. Zit je graag dicht bij de natuur of juist bij een stad? Elk vakantiepark ligt weer anders.

Accommodatietypes

Gaan voor luxe of basic? Kies een huisje dat past bij jouw wensen voor comfort en stijl. De keuze varieert van standaard bungalows tot luxe villa's, sommige met eigen jacuzzi.

Prijzen en beschikbaarheid

Hou rekening met je budget. Scroll door de prijzen en beschikbaarheid, zoals op onze site. Boek vroegtijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Activiteiten en Faciliteiten voor Kinderen

Als je op zoek bent naar de perfecte vakantie met kinderen, dan wil je natuurlijk dat de kleintjes zich geen moment vervelen. Gelukkig zijn er in Nederland tal van vakantieparken met geweldige faciliteiten, waaronder indoor speeltuinen en zwembaden waar jouw kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Overige Kinderfaciliteiten

  • Zwemparadijzen: Bijvoorbeeld, Center Parcs De Eemhof heeft een Aqua Mundo waar zwemplezier centraal staat.
  • Entertainment: Vakantieparken zoals Landal Rabbit Hill bieden uitgebreide animatieprogramma's met shows en workshops.
  • Buitenspeelplaatsen: Treffend voor dagen met mooi weer, waar kinderen kunnen spelen in de frisse lucht, zoals gezien in Vakantiepark Slagharen.
  • Sportfaciliteiten: Sommige vakantieparken hebben sportvelden en -banen voor een potje voetbal of tennis, voor de actieve kids en tieners.