De Huttenheugte.jpg Door redactie op 16-11-2023

Waarom “De Huttenheugte” een landelijk begrip is

Gelegen in Drenthe, biedt De Huttenheugte een combinatie van natuur, ontspanning en avontuur. De Huttenheugte is meer dan alleen een vakantiepark; het is een plek met een rijke geschiedenis. Vanuit een kleine opzet tot aan de uitgebreide faciliteiten die het nu biedt, De Huttenheugte heeft zich ontwikkeld tot een bekende bestemming.

Grote meer op Center Parcs De Huttenheugte

Van comfortabele cottages tot luxe villa's, De Huttenheugte heeft een accommodatie die past bij elk budget en elke smaak. De accommodaties in De Huttenheugte variëren van comfortabele cottages tot luxe villa's, elk ontworpen om een thuisgevoel te geven terwijl je midden in de natuur verblijft. Vele accommodaties zijn uitgerust met moderne voorzieningen, inclusief een keuken, comfortabele bedden en soms zelfs een privésauna.

Het park is bijzonder populair vanwege zijn pittoreske ligging nabij het natuurgebied De Grote Rietplas, waardoor het een ideale locatie is voor natuurliefhebbers. Bezoekers kunnen genieten van de bossen, ideaal voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.

Plaza van Center Parcs De Huttenheugte

To-do op het vakantiepark

Heerlijk binnen zwemmen met warme temperaturen en diverse waterattracties, staat het zwemparadijs garant voor uren plezier voor alle leeftijden. De snelle glijbanen en het golfslagbad zijn slechts een voorproefje van wat je kunt verwachten. Na het zwemmen wil je thuiskomen met een goedgevulde koelkast of lekker uit eten. De Market Dome is het kloppende hart van De Huttenheugte. Hier vind je winkels, restaurants en live entertainment, allemaal onder één dak.

Het park is omgeven door prachtige natuur, van dichte bossen tot rustige meren. Het biedt de perfecte achtergrond voor een ontspannen wandeling of een actieve fietstocht.

To-do buiten het vakantiepark

Drenthe staat bekend als de 'fietsprovincie' van Nederland, en dat is niet voor niets. Met een netwerk van fietspaden kun je de omgeving verkennen. Er zijn diverse routes die je meenemen door de uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en langs pittoreske dorpjes. Ook voor wandelaars zijn er uitgestippelde paden die je langs de meest idyllische plekjes leiden.

Een bezoek aan het nabijgelegen Hunebedcentrum in Borger is een must. Hier kun je de prehistorische hunebedden bewonderen, die tot de oudste monumenten van Nederland behoren. Het centrum biedt een fascinerende blik op de leefwijze van de hunebedbouwers en de geschiedenis van deze mysterieuze stenen constructies.

De wildwaterbaan in het Aqua Mundo van Center Parcs De Huttenheugte

Voor een dag vol avontuur en ontdekkingen is de Wildlands Adventure Zoo in Emmen een aanrader. Deze moderne dierentuin is een combinatie van een dierenpark, attractiepark en museum waar je een wereldreis maakt langs verschillende klimaatzones. Ontmoet olifanten in de jungle, bewonder de pinguïns in de poolgebieden of ga op safari in de savanne.

Het historische dorp Orvelte brengt je terug in de tijd. Dit levende museumdorp staat vol met monumentale boerderijen, ambachtelijke werkplaatsen en sfeervolle straatjes. Je kunt hier zien hoe men vroeger leefde en werkte. Bekijk demonstraties van oude ambachten en geniet van de ambachtelijke producten die in de lokale winkeltjes verkocht worden.

Het Veenpark bij Barger-Compascuum is ook een interessante bestemming. In dit openluchtmuseum ervaar je de geschiedenis van de veenkoloniën. Maak een ritje met de historische stoomtrein of de veenboot en krijg een indruk van hoe het leven en werk in het veen eruitzag.

Voor gezinnen met kinderen is een uitstapje naar Attractiepark Slagharen een spannend dagje uit. Met meer dan dertig attracties, van achtbanen tot waterattracties en shows, is er genoeg te beleven voor jong en oud.

Met zoveel te doen rondom De Huttenheugte, is het duidelijk dat dit vakantiepark de perfecte uitvalsbasis vormt voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie in het hart van Drenthe.

De ervaringen die je niet mag missen

Met een breed scala aan sportfaciliteiten is er altijd wel iets te doen. Van boogschieten tot bowlen, activiteiten zijn ontworpen om iedereen te vermaken.Het park biedt diverse workshops en shows die zowel educatief als vermakelijk zijn, ideaal voor een dagje uit met de familie. Er is een kinderboerderij, een indoor speelparadijs genaamd BALUBA, bowlingbanen, minigolf en een avontureneiland. Voor degenen die iets educatiefs zoeken, zijn er interactieve workshops en shows die bijdragen aan een verrijkende ervaring. Elk seizoen brengt nieuwe evenementen en activiteiten met zich mee, waardoor elk bezoek aan De Huttenheugte uniek is.

Gastbeoordelingen en ervaringen

Positieve recensies van bezoekers benadrukken de kwaliteit van de voorzieningen en de rijke ervaringen die De Huttenheugte biedt.De Huttenheugte is de perfecte bestemming voor een familievakantie, met activiteiten en faciliteiten die zijn ontworpen om alle leeftijden te plezieren.