Vakantieparken in de Weerribben Wieden

Op zoek naar een vakantiepark in de Weerribben Wieden? In dit overzicht vindt u vakantieparken die in de Weerribben liggen. 

Wat is het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

De Weerribben is een 35 km² groot natuurgebied het noordwesten van Overijssel. Het is een onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het nationale park De Weerribben werd oorspronkelijk ingesteld in 1992. Later in 2009 werd het park uitgebreid met het qua natuur vergelijkbare gebied De Wieden dat ten zuiden ervan ligt. Het vormt daarmee samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden dat bijna 100 km² groot is. Samen vormen zij een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa.

Wat hebben de Weerribben en de Wieden te bieden?

De mogelijkheden tijdens uw vakantie op een vakantiepark in de Weerribben-Wieden zijn enorm. Zo kunt u in dit natuurgebied wandelen, fietsen en varen. Kano√ęn is toch wel het allermooist om te doen, wist u dat de Weerribben-Wieden tot √©√©n van de mooiste kanogebieden van Nederland behoort?

Het gebied bestaat uit meertjes, plassen, geulen en kanalen afgewisseld met rietlanden, trilveen en een heuvelachtig bosgebied. In de wintermaanden is het een prachtige plek voor schaatstochten langs idyllische plekken. In de andere maanden van het jaar biedt het gebied een schitterend schouwspel van veel groen, kabelend water en wuivend riet. Wie naar de Weerribben-Wieden komt is in één dag zeker niet uitgekeken!

De Weerribben Wieden zijn ook erg geschikt voor het maken van prachtige wandeltochten. Maak dan gebruik van het wandelnetwerk. Met meer dan 550 kilometer aaneengesloten netwerk en 60 kant-en-klare rondwandelingen ben je voorlopig nog niet uitgewandeld. Bij 24 startpunten staat een informatiebord met daarop alle routes en informatie. Je kunt helemaal zelf jouw route bepalen.

Vakantiehuizen aan het water op het kleinschalige Roompot Waterstaete Ossenzijl

Roompot Waterstaete Ossenzijl

Roompot logo

Het rustige vakantiepark Waterstaete Ossenzijl, is geschikt voor waterliefhebbers. De villa’s hebben een eigen aanlegsteiger . Van april t/m oktober heeft u een eigen sloep bij uw villa.

 • Villa’s aan het water
 • Eigen aanlegsteiger en sloep (apr-okt)
 • Vismogelijkheden
 • Nabij natuurgebied Weerribben-Wieden

Vakantiepark Giethoorn

Vakantiepark Giethoorn

Vakantieparkgiethoorn logo

Pal aan het water in Giethoorn ligt vakantiepark Giethoorn. Vanaf het vakantiepark kunt u boottochten maken en de omgeving verkennen per fiets. Bij een verblijf tussen april en oktober krijgt u een fluisterboot tot uw beschikking.

 • Rustig vakantiepark dat ideaal is voor waterliefhebbers
 • Tussen april en oktober een fluisterboot bij uw bungalow
 • Gasten beoordelen dit park gemiddeld met een 9,3!

Villapark de Weerribben

Villapark de Weerribben

Weerribben logo

Op het kleinschalige vakantiepark Villapark de Weerribben kunt u genieten van rust, ruimte en de natuur. U verblijft op Villapark de Weerribben in luxe en vrijstaande rietgedekte villa’s.

 • Maak mooie wandelingen door Nationaal Park De Weerribben
 • Gemoedelijk binnenzwembad met leuk kinderbadje
 • Ideaal voor een visvakantie of visweekendje

Luchtfoto van vakantiepark EuroParcs De Wiedense Meren, de Beulakerwijde en Belterwijde

EuroParcs De Wiedense Meren

Europarcs logo

Vakantiepark EuroParcs De Wiedense Meren ligt in de kop van Overijssel, midden in Nationaal Park Weerribben-wieden. Ga met een bootje het kabbelende water op, neem een verkoelende duik in het water of verken de prachtige natuur.

 • kOp een eilandje
 • Perfect voor watersporters
 • Rustig, kleinschalig vakantiepark